left right

dotKondis
dotMarathon.se
dotDoURun
dotBFG Bergen
Tips en venn Skriv ut
Maratonkarusellen

Maratonkarusellen - generell info
I en årrekke arrangerte Hans-Jacob Berntsen Norgeskarusellen med seks løp i Fana. Da han signaliserte at han ville trappe ned i 2005 ble ideen om Maratonkarusellen født. Første løpet i Maratonkarusellen ble arrangert i januar 2006. Ser en Norgeskarusellen og Maratonkarusellen under ett er Bergen Ultra et av Norges lengstlevende ultrastevner her i landet. Maratonkarusellen blir arrangert seks ganger pr år, vanligvis i januar, februar, mars, august, oktober og desember. Fra og med 2012 er det kommet til et nytt løp i Hordnesskogen. Se eget menypunkt for løpsdatoer.

Distanser
På samtlige karusell-løp med unntak av Bergen Skogsmaraton arrangeres det 1/2 og 1/1 maraton. Under Bergen Ultra blir det også arrangert 1,5 maraton og 100 km. På 1.5 maraton og 100 km blir maratontiden registret - slik at løpene også godkjennes som fullført maraton. Det blir også arrangert 10 km for de over 70 år i karusellløpene, disse snur etter 5 km. Bergen Skogsmaraton har distansene: 10 km, halvmaraton og maraton.

Sted
Start og målgang er på Fana stadion for alle løpene og alle distanser. Bergen Skogsmaraton, Stend

Funksjonærløp
Det vil bli arrangert funksjonærløp siste lørdag og torsdag før hvert løp med start og mål samme sted. Dette gjelder kun for funksjonærer.

Høy kvalitet på løpene
Servering (ca. hver 3,3 km) av sportsdrikk, cola, vann og bananer. I tillegg variert kost som banan og sjokolade. På Bergen Ultra vanker det gjerne enda noe ekstra...
Kontrollmålte løyper av Kondis-sertifisert løypemåler. Nøyaktige km-markeringer. Relativt raske, flate løyper. God sosial ramme.

Løypebeskrivelse
Løypa består av en tur/retur-løype og går på asfaltveier som enten er helt bilfrie eller har svært lite trafikk. En stor del av strekningen er på et nedlagt togspor, og går langs idylliske, landlige omgiveler.
Det løpes nøyaktig en halv maraton pr sløyfe og samme sløyfen løpes 2 ganger for hel maraton. Bortsett fra en bakketopp ved Fana stadion som må løpes opp og ned begge veier og fra begge sider, er løypen småkupert og lettløpt. Totalt sett tror vi det er en av Norges raskeste maratonløyper. 100-km går i 5 "fram-og-tilbake" á 20 km. Da blir det enkelt å følge med på tiden - og på konkurrentene foran og bak deg. Start og mål inne på Fana stadion.

Bergen skogsmaraton går i en rundløype i Hordnesskogen. Fra 2018 endres løypen til (nesten)1 runde for 10 km, 2 runder for halvmaraton og 4 runder for maraton. Start og mål like ved Bjarghallen.

"Fem på bergensk jord"
De som deltar på fem av løpene i Bergen (Fana), (du kan velge mellom maratonkarusellens 6 løp får å få en flott pokal med inskripsjon "Fem maraton på bergensk jord + årstallet gjennomført" eller "Fem 1/2-maraton på bergensk jord + årstallet gjennomført". Navnet ditt vil også stå på pokalen.De som løper lengre enn 1/2– eller 1/1-maraton i Bergen Ultra får selvsagt også godkjent løpet i kvalifiseringen til pokalen. Redigert av: Lise Lotte Andersen

Sist endret: 15.08.2018


Information in EnglishMeteorologens varsel

Langtidsvarsel for løypenSponsorer
I form?
Prøv testlaben hos


 
 

 

 

dotAkvariet
dotVisit Bergen
dotHoteller i Bergen
dotBergen kommune


  Sponsorer