John Grieg

John Grieg Maratonkarusellen
Hva får meg til å løpe

Da jeg for mange år siden satt og ventet på legekontoret, fant jeg en artikkel om hvor fint det var å løpe i skogen.
Å løpe alene og høre på fugler og helt uten press virket tiltrekkende. Selv om jeg kommer fra en sprek familie, virkelig avskydde jeg gymnastikk, trening og løping. Jeg gikk litt på ski og syklet en del, og kanskje en fjelltur av og til, men aldri løping. Da jeg i voksen alder startet å løpe var det praktisk talt helt uten treningsgrunnlag.  Jeg husker fortsatt blodsmaken i munnen da jeg løp opp Fanahammeren. I starten var det bare slitsomt.  Da jeg var i stand til å løpe hele veien opp til Fanafjellet bestemte jeg meg for å melde meg på ulike mosjonsløp. Det første mosjonsløp jeg meldte meg på var i 2008. Da var jeg 46 år gammel. Det gjorde jeg for å forplikte meg selv til å løpe. Etter hvert som løpene ble hyppigere og lengre, meldte jeg meg på løpene i Maratonkarusellen.

Til min store overraskelse vant jeg en jakke i Maratonkarusellen etter å ha løpt 50 løp.  Nå har jeg over 60 løp gjennomført i Maratonkarusellen.  Det raskeste jeg har løpt halvmaraton er 2:01 og helmaraton et sted mellom 4 og 5 timer.

Det jeg liker med løping er at tankene får fred, jeg får tenkt de lange tankene, eller ingen spesielle tanker.  Dette i motsetning til for eksempel sykling hvor jeg må konsentrere meg om trafikken hele tiden, noe som gir korte tanker.  Om noen vil begynne med å løpe maraton, er det bare å kaste seg ut i det! Men start med litt kortere distanser først.  Løp gjerne sammen med andre, jeg har aldri opplevd at noen har bedt meg holde meg unna i arrangerte løp, men det kan være at de ikke ønsker å snakke med noen og det er helt greit. 

Av andre sportslige begivenheter jeg har vært med på, kan jeg nevne at jeg har syklet Bergen-Voss 14 ganger, Trondheim-Oslo, fått Jernmannstatuetten to ganger, deltatt på Axtri noen ganger. Det vakreste og lengste sykkelritt jeg har vært med på er Paris-Brest-Paris.   

Av løpere som har inspirert meg vil jeg nevne Hans-Jacob Berntsen som jeg pleide å møte og slå av en prat med i Maratonkarusellens løp. 

Mine råd til forberedelse til løp og et lenger liv: Ikke ta konkurransene så alvorlig, spis plantebasert og smil til de du møter. Et råd om gjennomføring av løp med andre: Vent med klagingen til etter løpet, alle har vondt et eller annet sted. Etter løpet har du sikkert glemt hva det var som plaget deg.
 

In-page Image(s)
John Grieg løper Maratonkarusellen