Leni Økland

Leni Økland

Leni Økland, (38), startet å løpe i 2018.

Hvor mange løp har du i maratonkarusellen totalt ?
halvmaraton og Maraton: 13 stk
Maratonløp 5 stk
Halvmaraton 13 stk.

Andre løp ?
Askøy på langs. Pers på 5 km 18:34. Løp E39 var min første gang under 1.30.

In-page Image(s)
Leni Økland

Hvordan du forbereder deg? 
Når jeg forbereder meg til ett maraton eller halvmaraton, har jeg en litt hard treningsuke 2 uker i forkant av løpet.
Siste kvalitetsøkt pleier å være 4-5 dager før løpet. Jeg «slipper opp» gjerne 2-3 dager før løpet. Dagene før maraton prøver jeg å ha litt fokus på hva jeg inntar av næring. Det er lurt å fylle alle lagre før ett langt løp. En kombinasjon mellom langsomme og raske karbohydrater er bra. På løpsdagen før løpet spiser jeg gjerne soyayougurt med frosne bær og frø og/eller smoothie.


Hva fikk deg til å starte å løpe maraton?
Jeg hadde lyst å se om jeg klarte det. Mitt første offisielle løp i konkurranse var faktisk maraton. Og den gangen hadde jeg bare en total mengde i uken på 30-50 km I uken. Nå ligger jeg på 100-130km. Det ble ikke en kjempe god opplevelse, men jeg fikk faktisk en ganske ok tid for å være min første gang. Hilde Beate i klubben hjalp meg igjennom mitt første maraton og jeg løp inn på 3:53.

Beste tid halvmaraton
1:28. (ble tatt i 2023)
Beste tid maraton
3:15.

Hvordan kan et Maraton eller treningssår år se ut for deg med de ulike løpene/arrangementene over et kalender år. 
De første 30 km på ett maraton skal ses på som «transport». Det skal ikke være for tungt. Når du nærmer deg slutten vil du kjenne på en helt spesiell tyngde. Det er da jobben mot hode starter. Underveis i ett maraton, har jeg mange rare og kanskje litt morsomme tanker. Jeg føler jeg rett og slett har en engel på ene skulderen og en «djevel på den andre. «djevelen» forteller meg at nå må du stoppe, dette klarer du ikke, du detter hvis ikke du stopper. Og engelen sier kom igjen dette klarer du, slutt å sutre. Du har født 3 barn, det er mye vondere.
I Januar har vi alltid treningsleir på Canariøyene der det er om å gjøre å få inn mest mulig mengde. Der bruker jeg å havne på 260-280 i løpet av en uke. Resten av året har jeg gjerne A,B og C uker. Dette mest pga. barna. A uken ligger jeg gjerne på 120-130, B uken 100-110 og C uken 100 noen ganger mindre. Jeg har 2-3 intervall økter i uken, 1 langtur I fjellet og gjerne 1 langtur(opp til 30 km) på asfalt. Dette kommer selvfølgelig ann på hva jeg trener til og hvor mye jeg har løpt de andre dagene.

Tips til andre som ønsker å løpe mange maraton ? 
Mengde er nøkkelen til mye.
Hvordan de bør legge opp forberedelsene ? Mat, trening, søvn osv..
Karbohydrater, godt med søvn, mye mengde ukene før maraton, langturer på 30km.

Hvordan fant du Maratonkarusellen
Klubben jeg løper for er medarrangør i Maratonkarusellen.

Hvem er det som inspirerer deg i forhold til løp.
Min stefar Oddvar Fauskanger var ufattelig god til å løpe. Han er mitt aller største forbilde i løpingen og mye inspirasjon startet med han. Nå er det flere som inspirerer meg til å bli bedre. Alle de fine klubbvennene i bfg er av stor inspirasjon til fremgang i løpingen. All støtte og gode ord fra de.
Men én av i klubben som inspirerer meg aller mest, er Bjørn-Tore.

In-page Image(s)
Leni Økland